+36307436955 | hello@rugandroll.hu

Futószőnyeg

Futószőnyegeink bármelyike az EasyClean szennytaszító felületkezelésnek, moshatóságának és csúszásgátló hátoldalának köszönhetően remek választás olyan helyiségekbe is ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve. Bátran ajánljuk őket konyhába, előszobába, háztartási helyiségbe de egy nagyobb fürdőszobába is. Ideálisak hálószobába ágy mellé, de akár falvédőként is.

Futószőnyeg, amit nem csak az előszobában látsz szívesen!

 

Futószőnyegeink mindegyike rendelkezik azon különleges tulajdonságokkal, amelyek a Rug & Roll szőnyegekre jellemzőek. Milyen különleges tulajdonságokra gondolunk? Minden futószőnyeg, amelyet megtalálsz kínálatunkban, az Easy Clean forradalmian új technológiának köszönhetően egy speciális védőréteggel van ellátva, amely nem engedi a szennyeződéseket a szőnyeg szálai közé bejutni. Ez a speciális védőbevonat növeli a szőnyeg élettartamát, segít azt tisztán tartani és meggátolja a szőnyeg nagymértékű szennyeződését. A bevonatnak köszönhetően a futószőnyegre cseppent olajfoltok, csokoládéfoltok, szószok, zsíros foltok és számtalan szennyeződés gyakorlatilag vízzel és egy puha ronggyal eltávolítható. Hogyan lehetséges ez? A futószőnyeg tervezésekor a tervező és gyártó különösen nagy figyelmet fordított a futószőnyeg tisztíthatóságára, élettartamának növelésére és a magas minőségű kivitelezésre. Ennek eredményeképpen mára nem csupán trendi és igazán divatos megjelenésű szőnyegek születtek, hanem valóban háziasszonybarát és igen könnyen kezelhető termékek sorakozhatnak a bemutatótermünkben. Futószőnyegeinknél különösen nagy előny a Rug & Roll szőnyegek hátoldalán található szilikonréteg, amely csúszásgátló rétegként a szőnyeg biztonságosabb használatát hivatott fokozni. A kellemes tapintású, vékony szilikonrétegnek köszönhetően minden futószőnyeg a helyén marad, lerakás után nem mozog, nem csúszkál még a fényes padlón sem. Bár minden futószőnyeg felülről egy speciális szennytaszító réteggel, hátoldaláról pedig szilikonréteggel van ellátva, szőnyegeink mégis kellemesen puha tapintásúak és könnyen hajtogathatóak például szezonváltáskor, ha szeretnéd a tavasz beköszöntével otthonod dekorációit, textiljeit és szőnyegeit is cserélni. Így az összetekert szőnyegek kis helyen is elférnek és az újabb őszi szezonváltásig nyugodtan tárolhatod őket akár a gardrób aljában, akár az ágyneműtartó fiókban is.

Mint minden szőnyegünk, úgy a Rug & Roll futószőnyeg mindegyike rendelkezik OEKO-TEX tanúsítvánnyal. Ez a védjegy tanúsítja, hogy a gyártó a termékeink gyártásakor semmilyen, az egészségre ártalmas anyagot nem használt és az elkészült termékek sem tartalmaznak egészségre káros anyagokat. Ezt a megszerzett minősítést a nemzetközi OEKO-TEX Szervezethez tartozó akkreditált vizsgáló intézetek rendszeresen ellenőrzik, ezáltal biztosítva a vásárlók számára minden futószőnyeg megfelelő minőségét.

Konyhai futószőnyeg. Design és könnyű tisztíthatóság.

 

Futószőnyeg a konyhában?

Az előbb említett két tulajdonságának köszönhetően, mely szerint könnyen tisztán tartható és kiváló csúszásgátló réteggel rendelkezik, a Rug & Roll futószőnyeg bátran használható konyhában is. Manapság nagyon sokféle konyhai szőnyeget vásárolhatunk a lakberendezési áruházakban, ezen szőnyegek többsége azonban jellemzően nem puha tapintású, hanem kifejezetten kemény, gumi hatású szőnyeg. Ezzel szemben a Rug & Roll webshopban kapható futószőnyegek mindegyike kifejezetten puha, kellemes tapintású szőnyeg, amely meleg érzetet ad a talpunk alatt. Az Easy Clean speciális védőbevonatnak köszönhetően nem kell aggódni a lecseppenő olajfoltok vagy a kezünkből kicsúszott szószos edényke miatt, mert egy kis víz segítségével és néhány mozdulattal újra tisztává varázsolhatjuk kedvenc szőnyegünket. Futószőnyegeink akár a kisebb konyhákban, például egy tipikusan keskeny panelkonyhában, akár a nagyobb életterekben is kényelmesen és praktikusan használhatóak.
Figyelem! Ahogy minden textil, természetesen a Rug & Roll futószőnyeg sem bírja a rendkívül magas hőmérsékletet, ezért lehetőség szerint ne próbáljuk meg például a tűzforró levest közvetlenül a szőnyeg felett átszűrni! :)

Hová ajánljuk még a futószőnyegeinket?

A futószőnyeg felhasználási helye nagyon sokáig szinte egyértelműen csak az előszoba volt. Ezt a általános berögződést szerencsére mára már a lakberendezési magazinokban látható csinosan és igényesen berendezett kis gyerekszobák és a stílusos home office dolgozószobák átírták. A gyerekszobai szőnyegek folyamatos tisztántartása az édesanyák egyik legkevésbé kedvelt tevékenysége az egész napos teendők mellett. Bár igyekszünk mindent megtenni azért, hogy gyermekünk számára a lehető legbiztonságosabb és kellő tisztaságú környezetet teremtsünk, valljuk be, ez nem mindig egyszerű feladat, főként akkor, ha már több apró lábacska is szélsebesen száguld fel-alá a lakásban. :) A Rug & Roll futószőnyegek a csúszásgátló rétegüknek köszönhetően tökéletesen megtapadnak a gyermekszoba padlóján, így nem kell aggódnunk a csúszkáló szőnyeg okozta balesetveszély miatt, a tisztántartása pedig rendkívül leegyszerűsíti az édesanyák életét. Az Easy Clean rétegnek köszönhetően a por és a poratka sem jut be a szőnyeg szálai közé, így a gyermekeknél manapság sajnos egyre gyakoribb allergiás tünetek drasztikusan csökkenthetőek, mert porszívóval néhány perc alatt eltávolíthatjuk a port a szőnyeg felső rétegéről. Mivel a szőnyeg szálaiba nem tud bejutni a por és a poratka a szennytaszító bevonat miatt, így nem kell attól tartanunk, hogy a szőnyeg pora allergiás tüneteket, köhögést, orrfolyást vált ki gyermekünknél, mint ahogy ez egy hagyományos szőnyeg esetében mindennapos küzdelem lehet.

A poratka allergia miatt nekünk felnőtteknek is gyakran kell megküzdenünk az allergiás tünetekkel és van, hogy akár a napi porszívózás sem segít a tünetek enyhítésében, a poratkák eltüntetésében. A hálószobában alvás közben vagyunk a legközelebb a szőnyeghez, amelyben az ágyneműt követően a legtöbb poratka található.  Az ágynemű gyakori váltása és tisztítása sokszor kevésnek bizonyul, mert a hagyományos szőnyegek magukba nyelik a port, azok megtapadnak a szőnyeg szálain és gyakorlatilag egy állandó porforrást képeznek az allergiások számára.  A Rug & Roll futószőnyeg azonban nemcsak tökéletes meleg érzetet ad a talpunknak felkelés után és csúszásgátló hátoldalának köszönhetően tökéletesen az ágy széléhez illeszthető, de könnyű tisztíthatóságával megoldást nyújthat az allergia ellen küzdők számára is.
Futószőnyegeink csúszásgátló hátoldaluknak köszönhetően fürdőszobában is használhatóak, ráadásul gyorsan és hamar száradnak, így nem okoz gondot a tisztántartásuk és a szellőztetésük.



Futószőnyeg stílusok és méretek a Rug & Roll-nál

A Rug & Roll webshop futószőnyeg kínálata nem csak a megszokott rövid méreteket tartalmazza. Futószőnyegeink három méretben elérhetőek, ráadásul a legtöbb futószőnyeggel azonos mintájú, nagyobb méretű és szélesebb szőnyegeket is találsz nálunk, így egy nagyobb nappali esetén ugyanabból a mintából több méretű szőnyeget is elhelyezhetsz a helyiségben. Minden futószőnyeg 80 cm széles és a méretkülönbségek a szőnyegek hosszában jelentkeznek: találsz nálunk 150cm, 200cm és 300 cm hosszúságú futószőnyeget is.

szőnyeg használata az előszobában

Különböző stílusú futószőnyegeket is találsz nálunk, amelyek mindegyike magas kopásállósággal és magas színtartóssággal rendelkezik. Otthonod bármely stílust is képviselje, nálunk megtalálhatod a számodra megfelelő színvilágú futószőnyeget. Talán az egyik legnépszerűbb a geometrikus és a marokkói mintás futószőnyegünk, amelyet több színárnyalatban is megtalálsz és igen nagy népszerűségnek örvendenek az újra virágkorát élő vintage stílushoz passzoló antikolt vagy batikolt hatású szőnyegeink is. A klasszikus stílusú futószőnyeg örök darab, így természetesen nem hiányozhat kínálatunkból, de ha Te inkább az absztrakt vonalak rajongója vagy, akkor sem okozunk csalódást a több színben kapható absztrakt mintás szőnyegeinkkel. Kínálatunkban található futószőnyegeink színvilága széles skálán mozog, hiszen a kifejezetten világos tónusú, apró motívumokkal festett szőnyegeink és a sötét tónusú, karakteresebb megjelenésű szőnyegeink között finom átmenetet képeznek a vanília-bézs árnyalatokkal tarkított absztrakt formavilágú termékeink.

Amennyiben nem vagy biztos a választásban és szeretnéd személyesen is megfogni és megnézni szőnyegeinket, úgy gyere el hozzánk a bemutatótermünkbe és segítünk kiválasztani otthonod új szőnyegét!